Ecleruri cu cremă de ness şi glazură de cappuccino
1. Se pun într-un ibric apa şi uleiul şi când sunt pe punctul de a clocoti, se adaugă făina cernută, un praf de sare şi se amestecă repede cu o lingură de lemn să nu se formeze cocoloaşe.
2. Compoziţia se lasă să se răcească la temperatura camerei şi, după ce s-a răcit, se amestecă cu ouăle. Într-o cratiţă se pun ouăle, zahărul, zahărul vanilat, nessul, făina şi, la sfârşit, laptele călduţ şi se amestecă uşor să nu se lipească.
3. După ce s-a făcut crema de ness, se adaugă cubuleţul de unt şi se amestecă uşor, apoi se lasă să se răcească. Separat, în alt ibric, se pune ciocolata dată pe răzătoarea mare, cappuccino şi untul şi se pun să se topească la baie de aburi.
4. Între timp, se coc şi cojile de ecleruri, se taie pe mijloc, se umplu cu crema de ness şi se stropesc cu glazura de cappuccino. Se lasă să se răcească şi se servesc la cafea.