Ecleruri cu cremă de vanilie

1. Într-o cratiţă, se pun apa, uleiul şi un praf de sare şi când încep să clocotească, se pune făina cernută. Se opreşte focul şi se amestecă cu o lingură de lemn, să nu formeze cocoloaşe, apoi se lasă să se răcească. După ce s-a răcit se amestecă cu ouăle puse unul câte unul.

2. Compoziţia se toarnă cu poşul în tavă, sub ce formă doriţi, şi se lasă să se coacă. După ce s-au copt, se scot din cuptor şi se taie pe mijloc, apoi se acoperă cu hârtie de copt.

3. Separat, într-o altă cratiţă, se pun ouăle, zahărul, zahărul vanilat, făina şi laptele fierbinte, se amestecă uşor să nu formeze cocoloaşe. Compoziţia se pune pe aragaz, amestecându-se în continuare încet, să nu se lipească. După ce s-a închegat, se adaugă untul şi se lasă să se răcească puţin.

4. Cojile se umplu cu crema călduţă şi cu frişcă şi se stropesc cu glazura de ciocolată albă topită la baie de aburi. Puteţi să puneţi şi glazură de fistic sau de ciocolată neagră.