Savurată sau blamată, shaorma este fără îndoială o plăcere vinovată a celor care preferă să mănânce gustos. Foarte asemănător cu shaorma orientală, fajita este varianta mexicană a aperitivului turcesc, poate mai condimentată şi mai gustoasă. Iată cum o prepari acasă.
Timp de preparare: 1 oră
Ingrediente:
400 grame piept de pui dezosat
3 ardei graşi
1 ceapă
1 lingură oregano uscat
1 linguriţă de scortisoara măcinată
1 linguriţă chili pudră
2 limete
3 linguri de ulei
2 lipii mexicane de porumb (tortilla)
40 ml smântână
80 grame guacamole (sos din piure de avocado)
sare
piper
Porţii: 2
Preparare:
Mai întâi pregăteşte puiul, care trebuie tăiat fâşii, nici prea groase, nici foarte subţiri. Pentru a extrage sucul din limete, presează-le înainte. Sucul obţinut se amestecă împreună cu condimentele (oregano, scorţişoară, piper de cayenne, sare şi piper), după care adugă puiul fâşii şi lasă-l la rece jumătate de oră.
Pregăteşte legumele – taie ardeii şi ceapa – iar în paralel prăjeşte cu puţin ulei încins carnea de pui marinată (nu e nevoie de mai mult de 5 minute). Apoi, adaugă în tigaie ceapa şi ardeiul gras.
Pune compoziţia în cele două lipii şi adaugă guacamole şi smântână.