1. Se alege fasolea şi se pune într-un bol cu apă călduţă de seara până dimineaţa. Se pune să fiarbă în 2-3 ape până se elimină toxinele, apoi se fierbe în apă cu sare, până se înmoaie.

2. Boabele fierte se scot în sită, se lasă să se scurgă şi se pasează cu blenderul. Între timp, se toacă ceapa şi usturoiul mărunt.

3. Crema de fasole se amestecă cu sare, piper, ceapă, usturoi şi cu ulei puţin câte puţin, ca la maioneză. Se toarnă în boluri de sticlă şi se ornează cu fire de mărar proaspăt.

4. Separat, se taie cârnaţii, se condimentează cu boia şi rozmarin şi se pun pe grătar. Se curăţă ciupercuţele, se condimentează cu sare şi piper şi se pun pe grătar. Cârnaţii fripţi se servesc cu fasole bătută, ciuperci, cartofi prăjiţi și alte garnituri.