1. Se alege fasolea, se spală în 2-3 ape şi se lasă câteva ore să se înmoaie în apă călduţă. După ce s-a înmuiat, se pune să fiarbă în la foc mic cu un praf de sare. Se lasă să fiarbă într-un clocot şi se schimbă apa. Se procedează aşa de 3-4 ori ca să se elimine toxinele din fasole.
2. După ce a fiert bine, se lasă să se scurgă în sită. Se spală, se curăţă ceapa, se taie solzişori şi se căleşte în puţin ulei. Se lasă să se înmoaie şi se adaugă şi ardeiul capia feliat. Se călesc la foc mic şi se adaugă fasolea şi piureul de roşii.
3. Se condimentează cu sare, piper şi foile de dafin şi se bagă în cuptor. Cât timp stă fasolea în cuptor, se taie cârnaţii felii potrivite şi se prăjesc în sucul propriu. Când sunt gata, se scot din tigaie şi se pun în cratiţa cu fasolea.
4. Se mai lasă 5-10 minute să se rumenească şi se serveşte cu salată verde sau castraveciori şi se ornează cu pătrunjel proaspăt.
12 decembrie 2010