1. Se pune apa cu sare şi ulei la fiert. Se adaugă pastele fettuccini în apa care clocoteşte şi se lasă să fiarbă conform instrucţiunilor de pe ambalaj.

2. După ce au fiert, se pun în sită şi se lasă câteva minute sub jetul de apă rece.

3. Între timp, se iau bucăţile de somon şi se călesc câteva minute în untul topit amestecat cu morcovul ras pe răzătoarea mare. La fel se procedează şi cu pastele fettuccine, se călesc în puţin unt şi se condimentează cu sare şi piper.

4. Separat, se spală busuiocul, se pune într-o folie împreună cu coaja de lămâie şi boabele de piper şi se zdrobesc cu un ciocan de şniţele, atât cât să-şi lase aromele.

5. Fettuccinele se pun într-un bol, se adaugă somonul şi morcovii iar la sfârşit se presară busuiocul, piperul şi coaja de lămâie. Se amestecă uşor şi se servesc stropite cu zeamă de lămâie.