Filé de șalău umplut cu verdeață
1. Filéul de şalău se trece printr-un jet de apă rece şi apoi se lasă la scurs pe un prosop absorbant de bucătărie. Se condimentează cu sare, cimbru şi piper şi se unge cu puţin ulei.
2. Separat, se curăţă ceapa verde, mărarul, pătrunjelul şi ciupercile şi se toacă mărunt. Se căleşte ceapa în puţin ulei, se adaugă ciupercile şi un polonic de apă călduţă. Orezul se spală şi se căleşte împreună cu ceapa şi ciupercile.
3. După ce au fiert, se adaugă verdeaţa şi 1-2 linguriţe de pesmet cât să se lege. Se lasă să se răcorească timp de 10 minute.
4. Între timp, se iau bucăţile de peşte, se taie şi se umplu cu verdeaţa călită. Se trec prin pesmet şi se prăjesc în uleiul încins. După ce s-au rumenit, se scot şi se lasă să se scurgă pe un şervet absorbant. Se servesc ornate cu spanac verde şi cu lămâie.