1. Se spală orezul şi se pune la fiert, într-o cratiţă cu 3 căni de apă.
2. Între timp, se spală fileurile de cod cu jet de apă rece, apoi se lasă să se scurgă pe un prosop absorbant de bucătărie. Se ung apoi cu ulei şi se condimentează cu sare şi piper, apoi se pun pe grătarul încins în prealabil să se rumenească.
3. Între timp, se curăţă ceapa şi se taie rondele. Ardeii, morcovul şi pătrunjelul se spală, se curăţă şi se toacă mărunt.
4. Într-o cratiţă, se călesc legumele cu puţin ulei, se adaugă apă şi se înăbuşă până se înmoaie.
5. După ce a fiert orezul, se condimentează cu sare şi piper după gust, se amestecă cu cuişoarele şi cu mixul de legume călite. Fileul de cod se serveşte pe pat de salată verde şi orez, ornat cu ardei gras tăiat cubuleţe, roşii şi ceapă verde.
10 decembrie 2010