Filé de peşte la cuptor

1. Se spală peştele şi se lasă să se scurgă de apă.

2. Morcovii se curăţă şi se spală bine, apoi se taie rondele.

3. Bucăţile de file de peşte se sărează şi se piperează, după gust.

4. Într-o tavă unsă cu ulei se pun apoi bucăţile de file de peşte, care au fost stropite în  prealabil cu zeama de la o lămâie.

5. Peste peşte se pun rondelele de morcov şi se dau la cuptorul încins. Se lasă la cuptor circa 20-25 de minute.

6. Între timp se face maioneza. Se amestecă un gălbenuş fiert de ou şi unul crud, împreună cu o linguriţă de muştar, zeama de la o jumătate de lămâie şi un vârf de cuţit de sare. Se adaugă treptat uleiul, până când compoziţia se ţine de lingură.

7. Se scoate de la cuptor peştele şi se lasă la răcit câteva minute. Se ornează cu maioneză şi se asezonează cu pătrunjel şi câteva felii de lămâie.