File de păstrăv la grătar

50 minute
Usor
  1. Se spală păstrăvii în câteva jeturi de apă rece şi se dezosează. Se pun să se scurgă în sită şi se condimentează cu sare, piper alb şi roşu, usturoi, foi de dafin şi cimbru. Se stropesc cu ulei de măsline şi se înfig pe beţele de frigărui.
  2. Până se pregăteşte grătarul, peştele se bagă în frigider şi se lasă să se macereze.
  3. Între timp, se spală roşiile, se înţeapă cu o furculiţă şi se condimentează cu sare.
  4. După ce s-a încins grătarul, se pun frigăruile la făcut. Se răsucesc de pe o parte pe cealaltă, la intervale foarte mici de timp, ca să se pătrundă uniform. Se pun şi roşiile pe grătar şi, după ce s-au copt, se lasă la răcit într-o farfurie.
  5. Baghetele se taie pe jumătate, se pun la prăjit, apoi se condimentează cu sosul făcut din ulei de măsline, boia, usturoi pisat şi busuioc.
  6. Frigăruile se servesc împreună cu roşiile ornate cu cimbru verde sau uscat şi frunzuliţe de pătrunjel verde şi cu baghetele condimentate.