1. Se curăţă ardeii, ceapa şi dovleceii, se spală şi se taie cubuleţe sau feliuţe. Se aranjeză într-o tavă şi se stropesc cu ulei, sare şi piper, după preferinţă. Se amestecă bine şi pe deasupra se presară cimbru uscat.
2. Separat, se prepară fileul de de şalău. Se spală bine, se şterge cu un prosop absorbant şi se condimentează cu sare, piper şi condimente pentru peşte.
3. Fileul de şalău se aşază pe stratul de legume şi se bagă în cuptor, acoperit cu un capac. Se lasă să se înăbuşe 20 de minute şi apoi se ia capacul.
4. După ce s-a rumenit şi s-a pătruns bine, se scoate din cuptor şi se serveşte ornat cu frunzuliţe de busuioc verde şi felii de lămâie. Pentru un gust special, se stropesc feliile de şalău cu zeamă de lămâie.
10 mai 2011