File de şalău cu salată de sfeclă roşie
1. Pentru început se spală sfecla şi se pune la fiert în apă cu sare la foc potrivit.
2. Între timp se pregăteşte peştele, se porţionează şi se condimentează cu sare. Separat, se bat ouăle cu puţină sare, se pune pesmetul pe o farfurie plată şi se trec bucăţile de peşte prin pesmet, ou, după care se pun la prăjit în uleiul încins, 3 minute pe o parte şi 3 minute pe cealaltă parte. Se scot din tigaie şi se pun să se scurgă pe un prosop absorbant de bucătărie.
3. Se verifică sfecla dacă s-a fiert, se scoate din apă, se lasă să se răcească şi se dă prin răzătoarea mică. Se curăţă hreanul şi se rade şi el pe răzătoarea mică. Se amestecă hreanul cu sfecla, cu 2 linguriţe de ulei de măsline, sare, o linguriţă de zahăr şi puţin oţet şi este gata şi salata de sfeclă roşie.
4. Salata se serveşte cu peştele pane, iar peste peşte se pune lămâie după preferinţe.