Five o’clock
1. Se separă ouăle, gălbenuşurile se freacă cu un praf de sare, albuşurile se bat spumă cu zahărul şi zahărul vanilat. Se adaugă crema de gălbenuşuri, nuca măcinată şi făina cernută. Se încorporează uşor şi se toarnă în forma tapetată cu hârtie de copt.
2. Separat, se prepară siropul de zahăr. Se topeşte zahărul, se stinge cu apă şi cafea solubilă. La sfârşit, se adaugă coaja de lămâie şi vanilia. Se pun într-o crăticioară gălbenuşurile şi se amestecă cu zahărul şi laptele cald. Se pun să fiarbă la foc mic şi se obţine o cremă de consistenţa unei ciulamale. Se lasă la rece.
3. În acest timp, se freacă untul cu cafeaua solubilă, cafeaua şi vanilia. Se adaugă apoi crema puţin câte puţin şi, la sfârşit, migdalele.
4. Se scoate blatul, se lasă să se răcească şi se taie în trei foi egale. Se însiropează şi se umplu cu crema aromată. Se ornează cu restul de cremă, se balotează cu nucă măcinată şi cu cranţ din zahăr ars.