Flan de portocale
Învaţă să prepari un flan de portocale aromat.
Mod de preparare:
1. Se spală foarte bine portocalele, chiar cu o perie, şi una dintre ele se curăţă de coajă sub formă de panglică.
2. Laptele se pune într-o crăticioară, se adaugă zahărul vanilat şi coaja rasă de portocală. Se fierb timp de 10 minute.
3. Într-un vas se sparg ouăle, se adaugă 150 g zahăr şi se freacă timp de 2-3 minute. Se toarnă laptele cald amestecând continuu şi apoi se strecoară lichidul în forme antiadezive, dacă este posibil. Se pun formele la bain-marie şi se dau la cuptor pentru o oră.
4. Între timp, se curăţă coaja celei de-a doua portocale şi se opăreşte două minute în apă clocotită. Se lasă la scurs. Se stoarce sucul celor două portocale, se streacoară şi se amestecă cu zahărul rămas. Se pune acest amestec pentru 5 minute la foc mic. Se trage apoi de pe foc şi se lasă la răcit.
5. Pentru servit, se scoate flanul din formă, se acoperă cu sirop şi se aduce la masă.