Învață să prepari această gustare rapidă și aspectuoasă, din ingrediente pe care le ai mereu acasă.
Preîncălziți cuptorul la 200 grade. Cu un cuțit mare tăiați “moțul” cepei cam jumătate de centimetru. Fără să îi tăiați codița (rădăcina), o curățați.
Întoarceți ceapa cu partea tăiată în jos pe fundul de lemn și crestați în jos – lăsând un centimetru liber la baza rădăcinii – în secțiuni egale până obțineți 16 “petale”.
Pe o hârtie de copt puneți ceapa cu gura în sus și separați cu degetele “petalele” până se deschid complet. Într-un bol separat amestecați pesmetul, sarea, boiaua și făina. În alt bol bateți cele două ouă.
După ce ungeți fiecare “petală” în parte cu ou, presărați amestecul de pesmet. Puneți “floarea”, cu tot cu hârtia de copt pe care este, într-un vas termoizolant în cuptorul încins. Lăsați la cuptor 20-25 de minute.
Floarea pane de ceapă se poate sevi cu un sos răcoritor de iaurt.
Foto: ceapă pane/ shutterstock