Flori de dovlecei cu brânzeturi și anșoa

35 minute
Mediu
  1. Fileurile de anşoa desărate se pasează, apoi se amestecă împreună cu cele 3 tipuri de brânză. Totul se mixează în mojar până devine o cremă omogenă. În funcţie de preferinţe, se adaugă o linguriţă de frunze din planta aromatică favorită (salvie, busuioc, oregano sau cimbru, neapărat verzi). Cu acest amestec se umplu florile de dovlecel. Înainte de umplere, în unele regiuni, se elimină pistilul din floare.
  2. Separat, se bat ouăle spumă, apoi se încorporează făina puţin câte puţin. Aluatul trebuie să fie puţin mai moale decât cel de clătită.
  3. Florile de dovlecel se tăvălesc bine de tot prin ou și se așază în tigaia de prăjit, câte un minut pe fiecare parte (de regulă floarea ia o formă triunghiulară).
  4. Se scot pe serveţel absorbant și se usucă de ulei. Se servesc alături de un amestec de iaurt gras cu mentă și sare.