Foi cu cremă dulce-acrișoară
Încearcă o reţetă simplă de desert. Foile cu cremă dulce-acrişoară sunt delicioase.
1. Pentru foi, se mixează ouăle cu făina de migdale, sarea şi zahărul pudră până ce se obţine un amestec spumos care şi-a triplat volumul. Apoi se adaugă făina cernută. Separat, albuşurile se bat spumă tare şi se adaugă în compoziţie. Se amestecă cu delicateţe şi apoi se toarnă untul topit.
2. Aluatul se împarte în trei şi se coace fiecare parte într-o tavă tapetată cu hârtie, în care amestecul se întinde cu o paletă. Se coace 10 minute şi apoi se lasă la răcit.
3. Pentru cremă, zahărul şi apa se pun pe foc şi, între timp, se bat ouăle. Odată zahărul topit şi siropul fiert se toarnă peste ou şi gălbenuşuri amestecând continuu. Crema în formare îşi va mări volumul şi va deveni călduţă. Se adaugă untul mixând în continuare. Se pun şi coaja şi sucul de lămâie şi se dă la rece până în momentul folosirii.
4. Pentru glazura de lămâie se prepară gelatina conform indicaţiilor de pe plic, iar restul ingredientelor se amestecă şi se pun pe foc. La primul clocot se retrag, se lasă să se răcească uşor şi se amestecă cu gelatina.
5. Pentru montarea prăjiturii se aşază alternativ foaie şi cremă, având grijă ca ultimul strat să fie de cremă peste care se toarnă glazura de lămâie. Se dă prăjitura la rece pentru 4 ore.