Foi cu cremă

Crema este delicioasă, iar foile se fac foarte uşor. Încearcă şi tu o delicioasă reţetă de foi cu cremă!

1. Pentru foi, se freacă sau se mixează ouăle cu zahărul şi după ce se obţine o cremă albă, spumoasă, se adaugă uleiul, apa, bicarbonatul strins cu lămâie, făina. Se amestecă şi se frământă. Se împarte aluatul în trei şi se întind trei foi egale. Se aşază fiecare foaie pe fundul tăvii mari de aragaz şi se coc maximum 8 minute. Se scoate o foaie coaptă, se pune pe un grătar la răcit şi se pune o alta la copt.

2. Pentru cremă, laptele cu zahărul se fierb şi, când dă în clocot, se adaugă nucile amestecate în prealabil cu cacaua.
Se lasă la foc mic până devine groasă, se trage de pe foc şi se pune untul tăiat. Se amestecă energic.

3. În tava mare de aragaz se pune o foaie coaptă şi răcită, se pune un prim strat de cremă şi se continuă până la terminarea ingredientelor.

4. Pentru glazură, la bain-marie se pun ciocolata bucăţi şi untul şi, separat, se încălzeşte frişca. După ce s-a topit ciocolata, se amestecă în frişca lichidă călduţă. Se amestecă energic şi se toarnă peste prăjitură. Se presară nucă fin măcinată şi se lasă prăjitura într-un loc răcoros până a doua zi.