1. Se curăţă pulpele de pui de pieliţe şi se taie cubuleţe.
2. Ardeii se taie în jumătăţi, se scot seminţele şi se taie felii potrivite. Roşiile se taie rondele şi se pun într-un bol de plastic împreună cu două dintre cepe, ardeii şi cubuleţele de carne. Se condimentează cu sare şi ulei şi se stropesc cu untul topit.
3. Se lasă să stea 30-40 de minute la macerat şi apoi se înfig pe beţele de frigărui. Se încinge grătarul la o temperatură medie, se unge cu ceapă şi se pun frigăruile să se rumenească. Se răsucesc la intervale scurte ca să se pătrundă bine peste tot.
4. Între timp, se curăţă celelalte două cepe, se taie fideluţă, se amestecă cu uleiul de măsline şi cu sare şi se presară cu mărar tocat mărunt. Frigăruile de pui se servesc cu salată de ceapă şi se ornează cu feliuţe de roşii şi frunze de salată verde.
4 decembrie 2010