Frigărui de curcan cu ananas

1. Se spală pieptul de curcan, se şterge cu un prosop absorbant şi se taie ca pentru frigărui, cubuleţe. Se topeşte untul şi se toarnă peste bucăţile de carne. Se condimentează cu sare, piper, boia şi se stropesc cu vin.

2. Carnea de curcan se lasă la rece câteva minute. Între timp, se taie baghetele şi se ung cu mujdeiul de usturoi. Se ung şi beţele pentru frigărui cu ulei de măsline ca să se pătrundă bine şi să nu se prindă.

3. Separat, se curăţă ananasul, se taie felii potrivite, se stropeşte cu puţin vin şi zeamă de lămâie.

4. Se alternează bucăţile de carne cu ananas pe beţele de frigărui şi se pun pe grătarul încins. Baghetele unse cu mujdei se pun şi ele pe grătar. După ce s-au pregătit, se servesc ornate cu cimbru pisat, alături de un pahar cu vin alb.