Frigărui din cartofi cu bacon
1. Se spală cartofii bine în 2-3 ape și se pun să fiarbă în apă cu un praf de sare. Se lasă să fiarbă la foc mediu. După aceea, se scot, se lasă să se răcorească și se taie rondele potrivite, nici foarte groase, dar nici foarte subţiri.
2. Se iau feliile de bacon și se taie rondele. Într-o tigaie, se prăjesc 2-3 minute pe fiecare parte în sucul propriu, apoi se scot pe un prosop absorbant să se scurgă.
3. Ceapa se curăţă, se spală și se lasă 3-4 minute în apă rece pentru a mai elimina din usturime, apoi se taie rondele subţiri.
4. Între timp, se încinge grătarul și se unge cu grăsime sau cu ceapă.
5. Se iau beţele pentru frigărui și se înfig cartofii, ceapa și baconul. Se stropesc cu unt topit și se pun pe grătarul încins. Se răsucesc la intervale scurte de timp și se lasă să se rumenească uniform. Frigăruile din cartofi şi bacon se servesc calde, cu sosuri sau salate.