- Se spală bine bucăţile de pui, se lasă să se scurgă pe un prosop absorbant de bucătărie, apoi se taie cubuleţe.
- Separat, untul se pune într-un ibric şi se lasă să se topească, la foc mic.
- Bucăţelele de pui se ung cu untul călduţ, se condimentează cu sare, piper şi boia şi se lasă aproximativ o oră, la marinat.
- În acest timp, se curăţă ceapa şi ardeii capia, se spală şi se condimentează cu sare. Se scot bucăţile de pui şi se înfig pe beţele de frigărui, alternând cu bucăţele de ceapă şi ardei capia.
- Frigăruile se pun pe grătarul încins şi se lasă să se rumenească. Se întorc pe toate părţile şi se servesc apoi ornate, pe deasupra, cu crenguţe de rozmarin. Se pot asezona cu salată proaspătă sau cu alte garnituri, în funcție de preferințe.
Frigărui de pui cu rozmarin
Usor