1. Curcanul se curăţă, se spală în mai multe ape şi se lasă la scurs sau se usucă cu un şervet de hârtie. În interior se introduc 2 – 3 mere spălate, iar restul de mere se spală, se taie felii şi se pun într-o tavă sau vas, care să se poată acoperi.

2. Se condimentează curcanul cu puţină sare şi piper, se unge din abundenţă cu unt şi se pune în tava cu mere, cu jumătate cană de apă, jumătate linguriţă de sare şi puţin ulei. Se pune în cuptorul dinainte încins, la foc mai mare 50 – 60 minute. 3. Se unge apoi cu sosul din tavă şi se stropeşte cu rom, iar focul se lasă mic. Se acoperă cu capac, astfel carnea îşi păstrează suculenţa, dar se şi rumeneşte frumos, fără să se ardă. Se mai unge din când în când cu sosul din tavă şi unt, până când friptura este gata şi se pătrunde uşor cu furculiţa. Un curcan potrivit se ţine la cuptor 2 ore.