Friptură de mânzat

1. Carnea se spală, se curăţă de pieliţe, se taie bucăţi groase de 2-3 cm şi se crestează. Se dau bucăţile de carne cu un praf de sare şi piper, apoi se ung cu muştar. Se presară cu boia, cimbru şi rozmarin, se stropesc cu ulei şi se pun într-un castron care se poate acoperi. Se tornă vinul cât să acopere toată carnea, se acoperă şi se lasă în frigider, la macerat, 2 zile. În acest timp, bucăţile de carne se întorc de 2-3 ori.

2. Se pun bucăţile de carne într-o tavă, la cuptor şi se lasă 50- 60 minute, la foc potrivit, să se rumenească pe ambele părţi. Se adaugă apoi sosul marinat şi se mai lasă la cuptor, cu focul mai mic, o oră. Din când în când se stropesc bucăţile de carne cu sosul din tavă.

3. Se serveşte imediat.