Friptură de miel
1. Cotletul de miel se spală şi se curăţă de pieliţe. Se condimentează cu sare şi piper şi se lasă la rece 10-15 minute. Usturoiul verde, o legătură de ceapă verde şi ceapa se curăţă, se spală, se taie mărunt şi se aşază într-o tavă unsă cu ulei.
2. Se amestecă pesmetul cu o legătură de ceapă verde tocată mărunt, muştarul, cimbrul, sare, piper, 2-3 linguri vin roşu şi puţin ulei, până se obţine o pastă.
3. Se aşază carnea în tavă, cu partea cu os în jos, pe stratul de ceapă şi usturoi dinainte format. Se stropeşte cu vin îndoit cu apă şi se coace în cuptorul foarte bine încins, 20-25 minute. Se scoate apoi tava din cuptor, se întoarce cotletul şi se acoperă cu pesmetul condimentat. Se stropeşte cu puţin ulei şi sosul lăsat în tavă şi se coace în continuare, la foc potrivit, 35-40 minute.
4. Cotletul se taie felii şi se serveşte cu sos, garnituri şi salate de sezon. Pentru sos, se trece tot ce-a rămas în tavă printr-o sită, se subţiază cu puţin vin, se condimentează şi se fierbe la foc mic, 5 minute.