Friptură de miel cu brânză şi spanac
1. Spanacul se spală bine şi se lasă la scurs, iar nuca şi seminţele se prăjesc fără ulei într-o tigaie din teflon. Brânza de oaie se mărunţeşte cu furculiţa, iar ouăle se amestecă cu parmezanul, spanacul, un vârf de linguriţă de sare şi puţin piper.
2. Pulpele de miel se spală, se curăţă de pieliţe şi se dezosează. Se taie apoi fiecare bucată pe lung, într-o felie suficient de subţire, astfel încât să se poată rula. În interiorul pulpelor se pun telemeaua mărunţită şi compoziţia de spanac, apoi se rulează şi se leagă cu o sfoară să nu se desfacă. Se stropesc pulpele cu vin şi se aşază într-o tavă unsă cu puţin ulei. Se adaugă morcovii şi păstârnacul tăiate rondele, se presară cu rozmarin şi se dă la cuptor, timp de aproximativ 2 ore. Se întoarce din când în când şi se stropeşte cu sucul din tavă.
3. Între timp, cartofii se spală, se curăţă de coajă şi se pun la fiert în apă cu sare. Apoi se scot, se taie cubuleţe şi se adaugă la friptură cu 15-20 de minute înainte de a fi gata. Se ung cu puţin unt şi se coc până capătă o crustă maronie.
4. La sfârşit se adaugă şi roşiile tăiate în jumătăţi, care se stropesc cu puţin sos şi se lasă la copt doar câteva minute.