Friptură de miel cu ciuperci, în aluat
1. Se frământă un aluat din făină, drojdia înmuiată în apă călduţă, sare, zahăr, unt şi piper. Se acoperă şi se lasă la dospit, 30 de minute.
2. Ciupercile se curăţă, se taie mărunt şi se călesc cu o lingură de unt, până se evaporă toată apa pe care o lasă în tigaie. Se ia de pe foc şi se adaugă pătrunjelul tăiat mărunt. Se sărează, se piperează şi se lasă să se răcească. Carnea se prăjeşte pe toate părţile în unt, la foc mediu. Aluatul se întinde într-o foaie subţire, cât să cuprindă bucata de carne.
3. Se pune hârtie de copt într-o tavă. Carnea se aşază pe aluat, se presară ciupercile şi se înveleşte în aluat. Se întoarce cu partea în care se uneşte aluatul în jos, se aşază în tava de copt şi se mai lasă 20 de minute. Se unge cu smântână şi se coace 30-40 de minute în cuptorul preîncălzit. Se închide focul şi se mai lasă 10 minute în cuptor.