Friptură de pasăre cu salată de ananas
1. Carnea se spală şi se usucă. Se presară cu un praf de sare şi unul de piper, apoi se rumeneşte într-o tigaie încinsă cu ulei. Se dă la cuptor 20 minute.
2. Se scot bucăţile de ananas din compot şi se păstrează sucul. Se bate oul cu sare până se face spumă deasupra şi se amestecă cu smântâna. Se adaugă pesmet cât să se lege compoziţia şi se subţiază cu suc din compot. Se trec bucăţile de carne prin acest amestec şi se mai pun la cuptor, 15-20 minute.
3. Orezul se curăţă, se spală şi se fierbe în apă cu sare. Separat, se fierbe şi mazărea. Şunca şi ananasul se taie cubuleţe. Totul se amestecă, se condimentează după gust şi se serveşte cu friptura rece tăiată felii. În funcţie de sezon se pot adăuga şi alte legume.