Cea mai aromată friptură de porc. Iată o reţetă simplă şi foarte gustoasă!
1. Carnea spălată, morcovii, prazul, ceapa, scorţişoara, coriandrul şi foile de dafin se pun la fiert într-o oală mare. În momentul în care apa începe să clocotească, se reduce focul şi se lasă să fiarbă acoperit pentru 3 ore. Apoi, se scoate pe un suport de lemn, se crestează şoriciul în romburi şi se garniseşte cu cuişoare.
2. Pentru sos, se pun toate ingredientele într-o crăticioară şi se fierb 5 minute. Apoi, jumătate din acest sos se toarnă în tava de cuptor în care se va coace carnea. Se aşată şi carnea şi se lasă la cuptor pentru 15 minute.
3. După aceste minute, cu o pensulă se unge carnea cu restul sosului şi se lasă la cuptor încă 25 de minute.
4. După ce a expirat tot timpul de coacere, se lasă carnea să se odihnească 15 minute înainte de a o tăia.