Friptură de porc cu legume
1. Carnea se spală şi se curăţă de pieliţe sau tendoane. Se taie în lungul fibrei şi se bate cu ciocanul de şniţele, pentru a obţine o felie de carne cât mai subţire şi întinsă. Se condimentează cu sare şi piper pe ambele părţi şi se lasă la rece 10 minute.
2. Între timp, se prepară umplutura. Se toacă ceapa mărunt şi se căleşte în unt. Se stinge cu apă şi se lasă să fiarbă înăbuşit. După ce se răceşte se amestecă cu oul bătut cu pesmetul şi jumătate din cantitatea de legume.
3. Se întinde umplutura pe felia de carne, se rulează şi se leagă cu aţă sau se prinde cu scobitori să nu se desfacă. Se prăjeşte pe toate părţile într-o tigaie încinsă cu ulei. Se pune într-un alt vas cu restul legumelor şi câteva linguri de apă. Se dă la cuptor 30-40 minute, stropind din când în când cu sosul din tavă.