Friptură de pui cu ardei copţi
1. Se spală ardeii, se şterg bine şi se pun pe plita încinsă să se coacă. Se răsucesc de pe o parte pe cealaltă şi, după ce s-au copt uniform, se pun într-un bol cu sare grunjoasă şi se acoperă cu un prosop de bucătărie, ca să se înăbuşe şi să se cureţe uşor.
2. După ce s-au înăbuşit, se curăţă de sâmburi, se spală sub jetul de apă şi se pun într-un bol. Se stropesc cu ulei, oţet balsamic, se condimentează cu sare şi piper şi se adaugă şi o linguriţă de zahăr tos. Se amestecă bine şi se lasă la rece.
3. Separat , se pune uleiul în tigaie şi se prăjesc pulpele. Se lasă să se pătrundă la foc potrivit iar după ce s-au rumenit, se scot din ulei, şi se scurg pe un prosop absorbant.
4. Pulpele se servesc cu ardeii copţi şi cu sos. Se ornează cu pătrunjel verde tocat mărunt şi crenguţe de rozmarin proaspăt.