Friptură de pui cu legume

1. Se curăţă pulpele de pieliţe, se taie jumătăţi, se spală şi se ung cu unt, sare şi piper. Se tapetează o tavă mai înaltă cu unt şi cu puţin pesmet şi se aşază carnea.

2. Separat, se pregătesc legumele, se curăţă, se spală şi se taie bucăţi mari. Cartofii pot fi puşi întregi dacă sunt mai mici, dacă nu, se taie cubuleţe, morcovii se taie jumătăţi şi dovleceii se taie şi se pun cu coajă dacă sunt proaspeţi.

3. Legumele se ung cu ulei şi se presară sare peste ele. Se aşază în tavă printre bucăţile de carne şi se toarnă 150 ml apă călduţă. Între ele se pun crenguţe de rozmarin.

4. Se lasă la cuptor să se rumenească. Mâncarea se serveşte caldă, ornată cu smântână, în funcţie de preferinţe.