Friptură de vită cu sos bechamel şi cartofi copţi
1. Pentru sosul bechamel se pune laptele într-o crăticioară la încălzit şi se adaugă făina, mestecând continuu ca să nu se formeze cocoloaşe. Când se mai îngroaşă, se pune untul şi se mai lasă să fiarbă până ajunge la consistenţa smântânii. La sfârşit se pune caşcavalul ras, amestecând până se încorporează.
2. Se spală carnea şi se zvântă cu un şerveţel. Se sărează, se piperează şi se presară cu rozmarin. Se pune pe grătarul încins, la foc mijlociu, în jur de 8 minute pe fiecare parte.
3. Cartofii se curăţă de coajă, se spală şi se taie cubuleţe. Se pun într-o tavă şi se sărează. Se toarnă uleiul peste ei şi se introduc în cuptorul bine încins pentru 25-30 de minute. Se amestecă din când în când, până se rumenesc. Dacă vă plac la gust, puteţi pune în cuptor, alături de cartofi şi 2-3 roşii.