Friptură din piept de curcan
1. Pieptul de curcan se curăţă, se spală şi se lasă la scurs sau se tapetează cu un şervet de hârtie. Se condimentează cu sare, piper şi verdeaţă uscată şi se unge din abundenţă cu unt.
2. Se pregăteşte o tavă de copt care se poate acoperi. Se unge cu ulei şi se formează un strat de mere tăiat în sferturi şi felii de lămâie. Se presară jumătate linguriţă de sare, se aşază pieptul de curcan şi se toarnă o cană cu apă. Se pune în cuptorul dinainte încins şi se coace la foc mai mare, 50 – 60 minute.
3. Se scoate tava din cuptor, se unge carnea cu sosul din tavă şi se stropeşte cu rom. Se acoperă friptura cu un capac sau cu un castron pentru a-şi păstra suculenţa, dar şi să se rumenească frumos, fără să se ardă. Se mai unge din când în când cu sosul din tavă şi unt, până când friptura este gata şi se pătrunde uşor cu furculiţa. Se coace în total aproximativ două ore.