1. Se face un sos marinat din 500 ml apă, oţet, 200 ml vin, ceapa tăiată în sferturi, sare, piper boabe şi verdeaţă uscată după preferinţe. Carnea se spală, se usucă şi se pune într-un vas suficient de adânc, având grijă ca sosul marinat să acopere carnea în întregime. Se lasă la rece câteva ore sau de pe o zi pe alta.

2. Se scoate carnea din sosul marinat şi se lasă la scurs. Se condimentează cu sare şi piper proaspăt măcinat, apoi se prăjeşte în ulei încins.

3. Într-o tavă unsă cu ulei se pun morcovii curăţaţi şi tăiaţi în patru, ceapa din sosul marinat, apă cât să acopere legumele şi deasupra carnea. Se lasă la cuptor 70 – 80 de minute, stropindu-se din când în când cu sosul din tavă şi vin. Când este aproape gata se unge cu puţin unt.