Fripturi picante la grătar
1. Se spală somonul şi carnea de porc bine, cu jet de apă rece, apoi se pun la scurs pe un prosop absorbant de bucătărie.
2. Medalioanele de somon şi antricoatele de porc se ung cu unt şi se condimentează cu sare, cimbru, piper şi boia. Se acoperă cu o folie de plastic şi se lasă la rece.
3. Separat, se pregăteşte grătarul, se unge cu ceapa roşie pe toată suprafaţa şi se coace porumbul. Se presară sare şi se lasă la rumenit.
4. Se scoate carnea de la frigider şi se aşază pe grătarul încins. Se stropeşte cu puţină apă şi se întoarce la intervale de 5-6 minute.
5. După ce s-a pătruns bine, se ia de pe grătar şi se serveşte cu garnitură de porumb copt, ardei şi salată de crudităţi. Se mai poate servi cu diferite sosuri picante sau dulci.