Fulg de nea

210 minute
8 portii
Mediu

1. Stafidele se amestecă cu bucă-ţelele de rahat şi curmalele, se toarnă peste ele coniac şi se dau deoparte.

2. Untul se freacă spumă cu zahărul şi ouăle. Se adaugă mierea, scorţişoara, nucşoara, coaja de porto­cală, apoi, treptat, făina şi praful de copt. Nucile şi migdalele sau alunele prăjite se adaugă la sfârşit, după ce se pun şi stafidele, bucăţelele de rahat şi curmalele, scurse de coniac.

3. Se preîncălzeşte cuptorul. Într-o formă de tort, cu diametrul de 26 cm, se toarnă compoziţia şi se dă la cuptor, la foc mic, pentru aproximativ o oră şi jumătate. Dacă prăjitura capătă o nuanţă maronie prea devreme, se acoperă cu folie de aluminiu. Se scoate din cuptor şi se lasă la răcit.

4. La final, se prepară glazura de lămâie con­form instrucţiunilor de pe ambalaj. Se decorează după gustul şi imaginaţia fiecăruia.