Fursecuri mosaic
1. Ouăle se bat cu zahărul tos, zahărul vanilat şi 2 linguri de apă, până se topeşte tot zahărul. Se adaugă untul şi se împarte în două. Jumătate din compoziţie se amestecă cu 200 g făină cernută cu un praf de copt şi cacaua, iar cealaltă jumătate se amestecă cu 300 g făină cernută cu un praf de copt. Se frământă rapid fiecare din cele două compoziţii, se acoperă cu folie transparentă şi se ţine la rece 30 minute.
2. Se încinge cuptorul. Se întind pe rând cele două aluaturi, în foi groase de 1 cm şi late de aproximativ 6 cm. Se unge una din foi cu albuş bătut spumă şi se suprapun. Se taie aluatul în lungul foii, se unge cu albuş, apoi se suprapun din nou cele două părţi şi se presează puţin. Se obţine un baton din aluat lat de 3-4 cm, în care alternează cele două aluaturi. Se acoperă cu folie transparentă şi se păstrează la rece 2-3 ore.
3. Se taie aluatul transversal, în felii groase de 1 cm. Se aşază într-o tavă tapetată cu hârtie pergament şi se coc 10-12 minute.