1. Pastele se fierb potrivit instrucţiunilor de pe ambalaj. Apoi, se strecoară şi se lasă la scurs.

2. Ţelina se fierbe separat, apoi se pasează, până se obţine un piure. Se adaugă 2 linguri de ulei de măsline, un praf de sare, zeama de lămâie şi se amestecă energic, până se obţine o pastă omogenă. Un ardei iute se toacă fin şi se adaugă în pasta de ţelină.

3. Ardeii graşi şi ardeiul iute rămas, împreună cu usturoiul, se spală, se curăţă şi se taie cubuleţe. Din ceapa verde, se toacă rondele partea albă, care se amestecă în legumele tocate anterior, iar codiţele se toacă fin şi se păstrează pentru decor.

4. Într-o tigaie, se pun 2 linguri de ulei la încins, în care se pun la călit legumele tăiate cubuleţe. Se lasă cam 5 minute, la foc potrivit, amestecând din când în când. Se potriveşte la gust cu sare şi piper.

5. La final, se adaugă pastele, se amestecă şi se lasă la răcit. Se servesc reci sau calde, garnisite cu pastă de ţelină şi cu codiţe de ceapă verde tocate, presărate deasupra.