1. Căpşunile se spală, se curăţă de codiţe şi se lasă la scurs pe un grătar.

2. Pentru aluat, se pune brânza proaspătă într-un castron, se pasează cu o furculiţă şi se amestecă bine cu oul, făina şi un praf de sare. Când se obţine un aluat omogen, se pune pe o folie din aluminiu bine presărată cu făină şi se strânge într-un sul de 4-5 cm diametru.

3. O oală de 4-5 l se umple pe jumătate cu apă şi se pune pe foc cu un praf de sare şi puţin unt.

4. Se taie aluatul în 12 felii, care se pun pe o planşetă presărată cu făină. Pe fiecare felie de aluat se pune câte o căpşună şi se strânge aluatul în jurul ei, până se obţine o găluşcă sferică, ce se trece apoi prin făină şi se lasă deoparte.

5. Când toate găluştele sunt formate se pun în oala cu apa clocotită. Se lasă să fiarbă 10 minute cu capacul tras pe o parte. Când apa a început să clocotească, se reduce focul, astfel încât găluştele să fiarbă în clocote mici. După ce se opreşte focul, găluştele se mai lasă în oala acoperită, aproximativ 15 minute.

6. Găluştele se scot cu o spumieră, se pun pe un platou şi se ornează cu zahăr, nuci măcinate şi scorţişoară. Se servesc imediat.