Găluşte cu sos picant
1. Se curăţă cartofii, se spală şi se fierb în apă cu sare. Apoi se scot şi se pun la scurs 3-4 minute. Într-un ibric, se încălzeşte laptele.
2. Cartofii fierţi se pun într-un bol, se adaugă untul, laptele, sarea şi se pasează cu mixerul. Se adaugă ouăle şi 4 linguri de făină. Se amestecă uşor , se formează găluştele din compoziţia preparată şi se trec prin cele 3 linguri de făină rămase, apoi se fierb în apă clocotită cu sare şi ulei. După ce au fiert, se scot cu spumiera în sită.
3. Se curăţă usturoiul, se zdrobeşte şi se căleşte în puţin ulei împreună cu pasta de ardei. Se adaugă sucul de roşii şi se condimentează cu sare, chilli şi piper, după preferinţă. Se pun găluştele de cartofi într-un bol şi se servesc cu sosul picant, parmezan şi busuioc proaspăt.