► Vişinele se lasă să se scurgă, iar sucul se păstrează. 250 ml se pun într-o crăticioară, iar 2 linguri se amestecă separat cu amidonul. În crăticioară se pune batonul de scorţişoară, iar compoziţia se dă la fiert. Se încorporează şi sucul cu amidon şi se mai lasă puţin pe foc. Se ia batonul de scorţişoară. Se pun şi vişinele şi se încălzesc foarte puţin. Se scot şi se pun pe o farfurie.
► Se pune grişul într-un castron. Se amestecă cu un vârf de sare, 1 lingură zahăr pudră şi coaja rasă de lămâie. Margarina se topeşte şi se pune peste griş, apoi se toarnă şi laptele. Se amestecă totul şi se lasă 15 minute deoparte. Oul se amestecă în compoziţia de griş.
► Într-o oală, se pune la fiert apă cu sare. Din compoziţia de griş se fac găluşti şi se pun în apa care a dat în fiert. Se lasă pe foc cca 8 minute. Găluştile se scot cu spumiera, se lasă să se scurgă de apă, se dau prin pesmet şi se pun pe farfurie, alături de vişine. Se decorează cu frunze de vişin. Se presară zahăr pudră şi scorţişoară.
18 mai 2012