Gâscă umplută

Dacă umblă vorba în sat că nu e sănătoasă carnea de pui din comerţ, atunci hai să încercăm altceva! Cum să prepari o gâscă umplută:

1. Pasarea se curaţa foarte bine, eventual se pârleste la flacara aragazului si se usuca.

2. Se pregateste umplutura prin amestecarea cepei tocate marunt cu ficatul taiat cubuleţe, carnea tocata si miezul de pâine. Amestecul se umezeste cu lapte, se amesteca si se potriveste gustul de sare si piper. Se umple gâsca si se coase cu sfoara alimentara.

3. Tava de copt se unge cu un pic de unt, se asaza gâsca, se unge cu restul untului topit si se pun şi morcovii si prazul taiate. Se da la cuptor pentru o ora, apoi se toarna si vinul si se mai lasa la copt înca o ora, stropind-o periodic cu sos din tava.

4. Cu 20 de minute înainte de final, se scoate pasarea, se taie în “V-uri” pieptul, se stropeste cu sos din tava si se da din nou la cuptor, pâna se rumeneşte frumos.