Ghetuţe cu ciocolată

1. Se bat gălbenuşurile cu oul, zahărul, zahărul vanilat şi laptele, până se topeşte tot zahărul. Se adaugă untul frecat spumă şi se împarte compoziţia în două. Făina se amestecă cu praful de copt.

2. Jumătate din crema de unt se amestecă cu migdalele măcinate şi jumătate din făină, iar cealalată jumătate se amestecă cu cacaua şi restul de făină. Cele două aluaturi se frământă separat, se acoperă cu folie transparentă şi se păstrează la rece 30 minute.

3. Aluaturile se întind în foi groase de 4-5 mm şi se taie în forme mici, care se aşază într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se coc în cuptorul încins, la foc iute, 10-12 minute.

4. Pentru glazură, se amestecă deasupra unui vas cu apă fierbinte ciocolata rasă cu câte 25 g unt. Se toarnă pe fursecurile coapte şi se ornează cu bomboane.