1. Ceapa şi usturoiul se spală, se taie mărunt sau se zdrobesc cu blenderul. Pasta obţinută se căleşte în ulei, la foc mic. Se adaugă ţelina rasă pe răzătoarea mică şi se înăbuşe cu apă călduţă.
2. Între timp, se curăţă ardeii, gogoşarii şi dovleceii, se spală şi se taie cubuleţe potrivite. Se adaugă în sosul înăbuşit şi se stropesc cu apă. Se lasă să fiarbă la foc mic şi se acoperă cu un capac.
3. Separat, se spală vânăta, se curăţă de coajă, se taie cubuleţe, se condimentează cu sare şi se lasă în sită să se scurgă. Se storc bine ca să elimine acel suc toxic şi se călesc separat, 15 minute, în tigaie, cu puţin ulei, apoi se adaugă în cratiţă.
4. Se opăresc roşiile, se decojesc, se zdrobesc cu blenderul şi se toarnă în cratiţă. Se condimentează cu sare şi piper, după gust, se adaugă cimbrul proaspăt, tăiat mărunt. Se serveşte cu pâine de casă.
4 decembrie 2010