Ghiveci de legume cu carne
1. Se spală carnea, se scurge şi se taie cubuleţe. Se pune într-un vas cu ulei încins şi se căleşte.
2. Separat se pregătesc legumele, se curăţă, se spală şi se taie după cum doriţi.
3. Se pun peste carnea fiartă în următoarea ordine: ceapa şi chiar se lasă la rumenit până capată şi ea culoarea arămie, ardeiul, vânăta, morcovii, ardeii, dovleceii şi cartofii. Se pune sare şi piper după gust şi se lasă la fiert punându-se două polonice de apă caldă, aproximativ 30 minute până se fierb.
4. Între timp se pregătesc roşiile, se spală cu apă caldă, se decojesc, se dau pe răzătoarea deasă şi se pun peste ghiveci lăsându-le pe foc să scadă la jumătate, aproximativ 20 minute. Se adaugă verdeaţa tăiată mărunt şi se serveşte fierbinte cu crutoane.