1. Se spală carnea şi se taie cubuleţe. Se căleşte împreună cu ceapa tocată mărunt şi usturoiul, într-o tigaie cu 2-3 linguri de ulei. Se adaugă ciupercile, morcovul şi ţelina tăiate rondele, apoi se sting cu apă şi se lasă să fiarbă înăbuşit jumătate de oră. Se condimentează cu sare şi piper şi se răstoarnă într-un vas pentru copt.

2. Între timp, vânăta se spală, se taie felii, se presară cu sare şi se lasă pe un tocător înclinat să se scurgă. Restul legumelor se curăţă, se spală şi se taie felii, iar nucile se stropesc cu vin şi se pun deoparte.

3. Separat, într-o altă tigaie, se călesc pe rând cartofii, dovleceii şi vinetele. Se aşază apoi în vasul în care au fost puse bucăţile de carne şi ciupercile. Se mai pun roşiile, ardeiul gras, sucul de roşii diluat cu apă, caperele şi nucile. Se potriveşte la gust cu sare, piper şi pătrunjel verde şi nu se amestecă, ci doar se apasă cu lingura de lemn să iasă sosul deasupra legumelor. Se coace apoi în cuptorul încins, la foc potrivit, 30-35 minute.