Ghiveci macedonean
1. Se taie pieptul de porc cubuleţe şi se rumeneşte în uleiul încins. Se curăţă ceapa, se taie solzişori şi se presară peste bucăţelele de carne.
2. Separat, se curăţă morcovii, ardeii, cartofii, fasolea verde şi albă, dovlecelul. Se taie bucăţi mici şi se adaugă în cratiţă, împreună cu o cană cu apă şi se lasă la foc mediu.
3. Varza se curăţă, se toacă şi se adaugă peste legumele înăbuşite. Vânăta se curăţă, se taie feliuţe, se condimentează şi se căleşte separat în puţin ulei. Se scurge apoi în sită şi se adaugă în cratiţă.
4. După ce au fiert legumele şi carnea, se adaugă piureul de roşii preparat în prealabil, se pune sare, boia, piper, 1-2 frunze de dafin. Se lasă în cuptor să scadă la foc potrivit şi se serveşte cu verdeaţă.