Ghiveci în crustă de cartofi
- Se curăţă cartofii, se spală şi se taie cubuleţe, apoi se pun să fiarbă în apă cu sare. Separat, se curăţă carnea de mânzat de pieliţe şi se taie bucăţele mici.
- Carnea se căleşte în ulei, se adaugă ceapa tăiată solzişori, ardeii tăiaţi fâşii şi mazărea fiartă în prealabil. Se amestecă uşor ca să nu se lipească şi se pune apă călduţă din când în când.
- Morcovii se spală şi se curăţă, apoi se adaugă peste celelalte legume şi carne. Se pune şi pasta de roşii şi se condimentează cu sare şi piper, după preferinţă.
- După ce au fiert, se bagă în cuptor să se rumenească. Între timp, se pregăteşte crusta din cartofi. Se pasează cartofii cu blenderul, se amestecă cu untul, laptele, sarea şi oul crud şi se toarnă deasupra ghiveciului. Se mai lasă să se rumenească şi se serveşte cu salată de broccoli şi alte garnituri.
din aceeasi categorie