Gogoşari cu ton şi mozzarella
1. Se taie în jumătăţi gogoşarii şi se curăţă de seminţe. Atenţie mare că s-ar putea ca unii dintre ei să fie iuţi şi lucrul acesta ar putea să strice gustul preparatelor. În primul rând, aveţi grijă să-i curăţaţi bine de seminţe.
2. Jumătăţile de gogoşari se coc pe plită până se înmoaie şi, după ce s-au înmuiat, se curăţă de coajă.
3. Între timp, se scoate tonul din conservă şi se lasă să se scurgă de zeamă. Se stropeşte cu zeamă de lămâie ca să nu-şi schimbe culoarea şi se prepară în felul următor. Se amestecă tonul cu măslinele tăiate, sarea şi piperul, după gust, şi cu crutoanele de pâine. Această compoziţie se lasă câteva minute la rece pentru a-şi lăsa puţin suc.
4. Se desfac ardeii cu grijă să nu se rupă şi se umplu cu compoziţia deja pregătită. Se pun într-o tavă cu uleiul de măsline, iar pe fiecare gogoşar se aşază bucăţele de mozzarella, apoi se bagă la cuptorul încins, aproximativ 20 de minute. După ce se scot din cuptor se lasă să se răcească şi se servesc reci, la aperitiv.